SFO dagligdagen

Dagligdagen:

Vi har valgt ikke at være stueopdelte. Det betyder, at børnene er tilknyttet et spor, som varetager kontakten til hjem og skole (på bagsiden er skrevet barnets kontaktpersoner). Det betyder, at det er en eller to af dem, der vil forestå forældresamtaler, møder på skolen mv.
Den almindelige daglige kontakt, beskeder og lignende kan ske til os alle.Dagen starter på Heimdal (Blok C) kl. 6. Her møder de første børn og voksne. Der hygges og spises morgenmad, som SFO´en tilbyder. Kl. 8 gøres der klar til at gå i skole.

August 2004 startede vi med at deltage i skolen i projekt ”leg og lær”. Derfor vil I møde en pædagog, som fast er tilknyttet jeres barns klasse – det lige fra Bh. klasse til og med 3. klasse

Når det ringer ud efter børnenes sidste time, kommer de ind og bliver krydset af, finder deres nøglering, så den kan komme på opslagstavlen. Så kan både legekammerater og I finde dem. Skulle børnene ikke være kommet efter endt skoledag, og vi ikke har hørt fra jer, så ringer vi til jer.

Så er der ellers frit slag. Man kan lege eller være med i de aktiviteter, dagen byder på. Børnene kan frit vælge i hvilket ”værksted” de vil være.

Når børnene bliver hentet, skal de krydses af, sige farvel til den voksne som er ”sender”, nøgleringen skal i kurven, så den er klar til næste dag.

Ca. ½ time før lukketid samles vi alle på Heimdal (blok C), hvor vi sammen lukker.

Hvordan er vi indrettet:

Vi har følgende ”værksteder”:

Blok A: den nye bygning hvor Bh. klasserne og 1. klasserne er tilknyttet.

Heimdal: Her holder 2. klasserne til.

1. sal Heimdal: her hygger 3. og 4. klasserne sig efter skoletid.

Legepladsen: her er mulighed for div. Lege, boldspil, bål, mooncar race, hulebygning osv. Den er dejlig stor med masser af udfoldelsesmuligheder, men der er også mange gemmesteder!!

Beskeder
Vi henstiller til, at beskeder gives om morgenen og gerne skriftligt.

Holder barnet fri eller er syg, skal vi have besked. Der kan selvfølgelig laves faste aftaler om evt. sendetider o.lign.

I akutte tilfælde kan der ringes til kontoret efter kl. 8.

Tips og andet godt:

Morgenmad: Vi tilbyder morgenmad til de børn, som kommer om morgenen.

Madpakker: Lægges i køleskab.

Nøgleringe: Hvert barn har en nøglering, som de skal hænge på opslagstavlen, så kan både forældre og andre børn nemmere se, hvor barnet er.

Glemt tøj: Ligger i en kasse.

Nyhedsbrev: Udkommer ca. månedligt.

”Frugt”: I løbet af dagen bliver mange børn småsultne, en ekstra madpakke er en god idé.

Madklub: Vi spiser sammen med børnene i skolen.

Medbragt legetøj: Sker på eget ansvar.

Fødselsdag: Vi holder fælles fødselsdag den sidste torsdag i hver måned. De børn, som har haft fødselsdag fejres, og vi siger farvel til de børn, som evt. holder op.

Det er et stort skridt for både jer og børnene at starte hos os. Det vil helt sikkert give en masse spørgsmål, også nogle vi ikke har fået før. Men I skal altid spørge, uanset hvor ”dumt” I føler spørgsmålet måtte være. Det kan være noget, I undrer jer over, er utilfredse med eller ikke forstår. Spørg, det er den eneste måde, vi kan få tingene til at glide på. Selvfølgelig vil vi også gerne høre positiv kritik.

Vi håber, at vi får nogle gode år sammen med både jeres barn og jer.

Mange hilsner

Personalet